Mazıdağı Observation Terrace / Mazıdağı Seyir Terası ( ENG-TR )

in #hive-1389756 months ago

ENG

Hello to everyone,

Let's take a look at the unique beauty of the Taurus Mountains, with snow adorning their peaks like white clouds, and the Bey Mountains opposite them. What does the city of Antalya tell us from the eyes of an observation deck? What makes a city so beautiful cannot be just its sea. When I look from this terrace, I want to tell you what I see.

Most of us dream of watching the earth from the sky. Just imagine how interesting it would be if you had a star, your own house, or a tent you designed yourself sitting like a cloud in the sky. Who knows, maybe we can see these with developing technology. For now, let's look at the view from the observation deck, not from the sky.😊🌸 A walk in the sky would be extremely enjoyable, considering that the ground you stand on is very solid.

This is an area called Mazıdağı observation deck, located in the Kepez district of Antalya. This area, which is about half a distance from the center, is an ideal choice, especially on weekends. Those who want to feel the wind, see beautiful views, chat with their loved ones and drink tea in a pot flock here.

The landscaping of the terrace is very nicely done. It has a pleasing atmosphere with its short and long asphalt roads, large spotted old collection stones, the pool in the middle and the green grass areas scattered around it. They didn't forget the playgrounds for the children either. In addition to the single benches placed scattered around, you can also enjoy the day in the wooden cabins where you can sit as a family. On these days when the weather is cold, there is also a sitting room, completely covered with glass, reserved for visiting guests.

Tables and chairs were mostly placed at the ends of the terrace. As we get to the inner parts, there are round areas with flowers and green plants made of wood, which make the surroundings look beautiful. There are also clean toilets to meet people's needs and a mosque to perform their prayers. Small shopkeepers selling various gifts for children playing in the park have also taken their place here. Sports fields, walking tracks and bicycle paths for young people and adults are also positioned at certain points on the terrace.

After showing you this place, let me write down what I really want to see when I look from the terrace. I would love to see the canyons, lakes and streams formed between the green mountains. In the evening, I would like to watch how millions of colorful lights shine brightly in the sky. Finally, I would love to witness the moment when the sun meets the sea as it prepares to say goodbye and enjoy my coffee in this magnificent and unique view.

I hope that the places you go and all the beauties you see add joy and happiness to your life, see you again, take care of yourself.

TR

Herkese Selam,

Tepelerini, beyaz bulut tanesi gibi süsleyen karların olduğu Torosların ve karşısında duran Bey Dağları'nın eşsiz güzelliğine bir bakalım. Bir seyir terasının gözünden Antalya şehri bize neler anlatıyor? Bir şehri bu denli güzel yapan sadece denizi olamaz. Bu terastan baktığımda, sizlere neler gördüğümü söylemek istiyorum.

Çoğumuzun hayalleri arasında gökyüzünden, yeryüzünü seyretmek vardır. Düşünsenize bir kere, bir yıldızın, kendi evinizin olduğunu ya da, kendi tasarladığınız bir çadırınızın, gökyüzünde bir bulut gibi durduğunu, ne kadar ilginç olurdu. Kim bilir, belki gelişen teknolojiyle bunları da görebiliriz. Biz şimdilik gökyüzünden değil de seyir terasından manzaramıza bakalım.😊🌸 Bastığınız yerin çok sağlam olduğunu düşünerek, gökyüzünde yaptığınız bir yürüyüş, son derece keyifli olurdu.

Burası, Antalya'nın Kepez ilçesinde yer alan Mazıdağı seyir terası olarak adlandırılan bir bölgedir. Merkeze yaklaşık yarım uzaklıkta olan bu bölge, özellikle hafta sonları için ideal bir tercih seçeneği oluşturuyor. Rüzgarı, hissetmek, güzel manzaralar görmek ve sevdikleriyle sohbet ederek demlikte çay içmek isteyenler, buraya akın ediyor.

Terasın, çevre düzeni oldukça güzel yapılmış. Kısa uzun asfalt yolları, Geniş benekli eski toplama taşları, ortasında bulunan havuzu ve etrafına serpilen yeşil çimenlik alanlarıyla göze hoş gelen bir havası var. Çocuklar için oyun parklarını da unutmamışlar. Dağınık olarak konulan tekli bankların yanı sıra, ailecek oturabileceğiniz ahşaptan yapılmış kabinlerde de günün keyfini çıkarabilirsiniz. Havaların soğuk estiği şu günlerde, gelen misafirler için ayrılmış, etrafı tamamen camekan kaplı, bir oturma salonu da mevcuttur.

Masa ve sandalyeler, çoğunlukla terasın uç kısımlarına yerleştirilmeye çalışılmış. İç taraflara geldikçe, etrafı güzel gösteren, ahşaptan yapılmış şeritli yuvarlak çiçekli ve yeşil bitkili alanlar var. Ayrıca insanların ihtiyaçlarına cevap verecek temiz tuvaletler ve ibadetlerini gerçekleştirecek mescit de var. Parkta oyun oynayan çocuklar için, çeşitli hediyeler satan küçük esnaflar da burada yerlerini almışlar. Gençler ve büyükler içinde spor sahaları, yürüyüş parkuru ve bisiklet yolları da terasın belirli noktalarına konumlandırılmış.

Burayı sizlere gösterdikten sonra, terastan baktığımda, asıl görmeyi istediklerimi de yazayım. Yeşil rengine bürünmüş karşılıklı dağların arasında oluşan kanyonları, gölleri ve akarsuları görmeyi çok isterdim. Akşamleyin, milyonlarca renkli renkli ışıkların, gökyüzünü nasıl da ışıl ışıl parlattığını izlemeyi isterdim. Son olarak, güneşin, veda etmeye hazırlandığı esnada, denizle buluşma anına tanıklık edip, bu görkemli eşsiz manzaraya kahvemin tadını çıkarmayı heves ederdim.

Gittiğiniz yerlerin ve gördüğünüz tüm güzelliklerin hayatına keyif ve mutluluk katması dileğiyle, tekrar görüşmek üzere, kendinize iyi bakın.

Sort:  

Congratulations, your post has been added to Pinmapple! 🎉🥳🍍

Did you know you have your own profile map?
And every post has their own map too!

Want to have your post on the map too?

  • Go to Pinmapple
  • Click the get code button
  • Click on the map where your post should be (zoom in if needed)
  • Copy and paste the generated code in your post (Hive only)
  • Congrats, your post is now on the map!

Mazıdagina uzun zamandır çıkmamıştim. Çok değişmiş ve güzelleşmiş. Emeğine sağlık arkadaşım çok güzel bir paylaşım olmuş

Congratulations, your post has been upvoted by @dsc-r2cornell, which is the curating account for @R2cornell's Discord Community.

Curated by Blessed-girl

r2cornell_curation_banner.png

Enhorabuena, su "post" ha sido "up-voted" por @dsc-r2cornell, que es la "cuenta curating" de la Comunidad de la Discordia de @R2cornell.

Visit our Discord - Visita nuestro Discord

Yay! 🤗
Your content has been boosted with Ecency Points, by @passenger777.
Use Ecency daily to boost your growth on platform!

Mukadder ve sizin sayenizde hiç gitmediğim Antalya’yı sevdim. Cıvıl cıvıl 🧚🏻‍♀️.

İnsanların keyif alarak vakit geçirebileceği bir yer kesinlikle. Güzel değerlendirilmiş. Ayrıca Antalya sadece denizden ibaret değil ama deniz ayrı bir güzel duruyor. İnsanı yazı özletecek çekicilikte. İlk fotoğrafta gökyüzü mükemmel görünüyor.

Bastığınız yerin çok sağlam olduğunu düşünerek, gökyüzünde yaptığınız bir yürüyüş, son derece keyifli olurdu.

Bunun için aynı zamanda, yolun düşerse Assos'u da öneririm Gezgin. Çok dik olmasa da bir tırmanışı andıran yolu ile sonunda vardığın yolun değeri ve güzelliği kıyaslanamaz bile.

Rüzgarı, hissetmek, güzel manzaralar görmek ve sevdikleriyle sohbet ederek demlikte çay içmek isteyenler, buraya akın ediyor.

Harika detaylandırılmış bir yer olduğu çok belli ki bence güzel ülkemizin her bir noktasında buna ihtiyacımız var. Doğadan çok koptuk.

Özellikle gökyüzü ve bulutların güzelliğine söyleyecek iltifat bulamıyorum. Gökyüzünün toprakla birleştiği her yer güzeldir de pamuk tarlaları da bembeyaz parlayınca ayrı bir güzel oluyor. Yine ayaklarına sağlık. Gezmiş kadar oldum ✨

!LUV

Çevre düzenlemesi çok güzel yapılmış ayrıca bulutların görüntüsü beni mest etti